8. toukokuuta 2014

Se ois torstai jo kohta taittumassa perjantaille!

Onneksi nyt on jo vihdoinkin toukokuu, koulut ovat vielä loppurutistusta vaille valmiita kesälomalle ja opettajatkin varmaankin myös!

Ei ole oikeestaan helppoa olla opettajana
        Ala-asteella menee kuulemma suurin osa opettamiseen varatuista tunneista                kurinpidollisiin  toimiin ja vasta ylä-asteella osaavat oppilaat aloittaa tunnin alussa sen opiskelun! Hämmästyttävää oikeastaan, olen luullut tosiaan että moinen koulun käymisen häiriköinti on loppunut jo kolmannella luokalla.. Miten on mahdollista että oppilaat jotka eivät osaa antaa toisille opiskelurauhaa pääsevät luokalta ja etenemään toisten kanssa samaan tahtiin? Ne jotka tosiaan haluaisivat oppia niin niille ei anneta mahdollisuutta oppia. Ja mitenkä saataisiin ne oppilaat huomioitua jotka haluavat oppia asioita hyvin eikä keskinkertaisesti.. Kun opettaja ei pysty kurinpidoltaan opettamaan se vaikuttaa opettajan jaksamiseen työssään ja siihen kuinka hyvin jaksaa sitten opettaa lapsiamme.. :( Onneksi tosiaan on vielä niitä innostuneita ja motivoituneita opeja olemassa!)

Kaiken a ja o on kotiväki. Siellä kun vanhemmat jotka saavat vihiä että lapsukainen häiriköi tunneilla niin voisivat pitää kehityskeskustelun lapsensa kanssa, mutta valitettavasti meitä vanhempia on moneen junaan, eikä niitä keskusteluja koskaan käydä (tai ainakaan tarkkailla menikö jakeluun lapsukaiselle!) Vanhemmat ovat vastuussa jälkikasvustaan ja niiden edesottamuksista! Jos nuori käyttäytyy huonosti toisia kohtaan (ventovieraita haistattelee ja huutelee), tekee ilkivaltaa yleisissä tiloissa, varastelee yms kaikki johtuu siitä että voipi olla ettei kotona ole tehty rajoja selväksi mitä saa tehdä ja mitä ei! Heillä on rajat kadoksissa, Jos ne olisi asetettu, kerrottu ja niistä ois pidetty kiinni,niin ei ne tuolla käyttäytyisi huonosti! ja jos joutuisivat korjaamaan, korvaamaan ja pesemään ja putsaamaan kaikki sotkunsa vahinkonsa yms kantamaan vastuun teoistaan niin eihän ne oikeastaan haluaisi huonosti käyttäytyä ja aiheuttaa mielipahaa vanhemmilleen ja siinä sivussa vielä häpeää! En ainakaan usko että kukaan vanhempi on ylpeä koulussa häiriköivästä lapsestaan tai ilkivaltaa tekevästä jälkikasvustaan.. Mä en ainakaan henkilökohtaisesti olisi muuta kuin häpeissäni että lapsukaiseni ei osaa käyttäytyä :D Mutta onneksi vielä en oo kuullut kertaakaan mitään tuohon suuntaakaan menevää kommenttia (phew) et eivät osaisi käyttäytyä :) siitä oon ylpiä!

Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti